Om Åre

 

Åre har en lång tradition av att ta emot gäster. Redan under vikingatiden färdades man längs Indalsälvens dalgång för att komma till den Norska atlantkusten.

Sedan kom Pilgrimerna på sin vandring till Olav Den Heliges grav i Nidaros (Trondheim). Under sent 1700-tal började intresset för natur och geografi göra att besökare med sådana intressen sökte sig till västjämtland.

 

När järnvägen blev klar 1882 så började Åre ändra skepnad från att ha varit en utpräglad bondby med sju gårdar, till att utvecklas till en turistort med hotell, pensionat och restauranger. Även bondgårdarna erbjöd husrum till sommargäster och så även MårtenLien som var en av Åres större gårdar.

 

Ytterligare fart på utvecklingen blev det när Bergbanan byggdes 1910, Åre började då att utvecklas till den välkända vintersportort som nu vuxit till sig och räknar sig nu till de stora i Europa.

 

Idag finns ett stort utbud av aktiviteter och utflyktsmål i Åre med omgivningar, året runt. Vi har valt ut några länkar som kan vara till hjälp när du planerar för din resa till Åre:

 

ÅRE360 (turistinformation)

Jamtland.se (all information om Jämtlands län)

Are.se (Åre kommuns hemsida)

Skistar/Are.com (Allt om skidåkning och mountainbike samt möjlighet till bokning av logi)

   -- Marterliengard.jpg