OM MÅRTENLIENS GÅRD

För ett par hundra år sedan bestod Åre av ett dussintal mindre bondgårdar. I takt med turismens utveckling så har jordbruksmarken tagits i anspråk för ortens expansion och i dag står hotell, stugbyar och fritidshus tätt i dalgången.


På en av de gamla gårdarna, "MårtenLiens", har Åre Fjällby, en av Åres större turistanläggningar, vuxit upp. Kvar finns dock det gamla gårdstunet med mangårdsbyggnad och två flygelbyggnader. De äldsta byggnadsdelarna kan härledas till 1700-talet. I dag inrymmer flygelbyggnaderna fem moderna och trivsamma fritidslägenheter med hög standard. Fyra st mindre på 40 kvm med 2+1 bäddar och två st större på 80 kvm med 5 bäddar.

MårtenLiens Gård ligger endast 100 meter från VM-8:an,  som  efter en total ombyggnad hösten 2006 är en toppmodern lift med både stolar och gondoler för åtta personer, vilket gör liften till en bekväm och vindskyddad transport upp till kalfjället mitt i Åres skidsystem.


Hos oss på MårtenLiens Gård bor du "mitt i smeten" men ändå avsklit från Åre Fjällby och med närhet till både service och skidbackar.  Egna p-platser finns och möjlighet att disponera utrymmen för bagage och ombyte om du reser med tåg, buss eller flyg. Till järnvägsstationen och alla affärer är det ca 800 m, bageri 300 m och flygbussen stannar ca 200 m från oss. Möjlighet att hyra sänglinne och köpa slutstädning finns också.

Välkomna önskar familjen Hafstad, Christine, Philip, Emilia & Ronin.